Chrupiące pomidory, cukinia i bakłażan Zapiekanka
Chrupiące pomidory, cukinia i bakłażan chleb Gratin jest wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.02 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól koszerna, bakłażan, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Pomidory, Cukinia I Bakłażan Zapiekanka, Cukinia, Bakłażan, Zapiekanka Z Pomidorów, oraz Serowa zapiekanka z brązowego ryżu z cukinią i bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W durszlaku wrzucić bakłażana i cukinię z 1 łyżeczką soli koszernej i odstawić na 20 minut.
Dobrze spuścić i delikatnie wycisnąć nadmiar płynu.
W międzyczasie, w małej misce, wymieszać oliwę z oliwek z czosnkiem. Płaszcz 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z 1 1/2 łyżeczki czosnku wlewu oleju. Rozedrzyj chleb na 2-calowe kawałki i ułóż dno naczynia do pieczenia chlebem, dopasowując kawałki szczelnie do siebie.
Pieczywo skropić 2 łyżkami oleju czosnkowego i doprawić solą i pieprzem.
Chleb posypać połową bazylii.
W średniej misce wrzucić bakłażan i cukinię z 2 łyżkami oleju czosnkowego i doprawić solą i pieprzem.
Plastry pomidora posypać solą i pieprzem. Ułóż bakłażan, cukinię i pomidory na chlebie, nakładając je w razie potrzeby.
Posypać liśćmi tymianku, solą i pieprzem i skropić pozostałym olejem czosnkowym.
Zapiekać zapiekankę przez około 40 minut, aż warzywa zaczną brązowieć, a spód chleba będzie złotobrązowy.
Wyjąć zapiekankę warzywną z piekarnika i odstawić do ostygnięcia lekko, o 10 protokół.
Posypać pozostałą bazylią, pokroić na kawałki i podawać.