Christmas Finger Jello
Christmas Finger Jello jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Mieszanka żelatyny knox, galaretka z limonki, mleko skondensowane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czerwone, białe i niebieskie galaretki na palce, Cathedral ' s window (vel Christmas jello), oraz Walentynkowa wersja Okna katedry (Boże Narodzenie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po pierwsze: zorganizuj się! Posiadanie czajnika z wodą pomaga, podobnie jak posiadanie co najmniej dwóch lub trzech misek do mieszania i kilku szklanych miarek. To działa szybciej, jeśli masz cały sprzęt gotowy!Po drugie: spryskaj Pyrex 9 x 13 cali sprayem do gotowania, a następnie delikatnie wytrzyj ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar.Kolorowe warstwy galaretki: jedną warstwą na raz, wymieszać 1 kopertę żelatyny Knox z 1/4 szklanki zimnej wody w małej misce do mieszania.
Dodaj 1 szklankę wrzącej wody, a następnie 1 pudełko czerwonej lub zielonej galaretki. Delikatnie zamieszaj, aby połączyć, aby pęcherzyki nie tworzyły się.
Wstawić do lodówki na 10-15 minut, lub do momentu, aż zestaw. Pomiędzy każdą kolorową warstwą wlej kremową warstwę.Kremowe białe warstwy: * * * Uwaga: poniższa mieszanka wystarcza na prawie trzy kremowe warstwy. Będziesz potrzebował dwóch partii, zanim wszystko się skończy. done.In mała szklana miarka, środek 1/2 szklanki zimnej wody. Wymieszać w 2 kopertach zwykłej galaretki i wymieszać do rozpuszczenia.
Mleko skondensowane słodzone wlać do średniej wielkości miski.
Dodaj 1 szklankę wrzącej wody.
Wlać rozpuszczoną mieszaninę żelatyny do skondensowanej mieszaniny mleka, a następnie dodać kolejną 1/2 szklanki wrzącej wody. Po zużyciu całej kremowej mieszanki powtórz poniższą metodę, aby przygotować kolejną partię. Instrukcja: zacznij od nalania czerwonej warstwy na dno patelni. Patelnię włożyć do lodówki na 10-15 minut, aż się ustawi. Podczas ustawiania wymieszaj pierwszą partię kremowej mieszanki.
Wyjmij patelnię z lodówki i wlej trochę więcej niż 1/3 kremowej mieszaniny (lub tyle, aby pokryć pierwszą kolorową warstwę.) Patelnię włożyć do lodówki na 10-15 minut, aż się ustawi. Podczas ustawiania wymieszaj kolejną kolorową warstwę. Powtórz proces kolorowej warstwy zieloną warstwą, a następnie kolejną kremową warstwą. Kiedy skończysz, powinieneś mieć, zaczynając od dołu: RedWhite
RedNote, że musisz wymieszać drugą partię kremowej warstwy w połowie procesu, aby upewnić się, że masz wystarczająco dużo dla środkowej warstwy. W przypadku kolorowych warstw, po prostu wymieszaj je tuż przed ich potrzebą (gdy poprzednia warstwa schładza się w lodówce). Gdy wszystkie warstwy są na patelni, schłodzić przez Dobre 2 godziny, aby całkowicie ustawić wszystko.
Pokroić w małe kwadraty i służyć ' em jako przekąski!