Chorizo-naleśniki porowe ze śmietaną i szczypiorkiem
Chorizo-naleśniki porowe z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem wymagają z grubsza 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli, szczypiorku, pora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest to tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Vichyssoise ze śmietaną i szczypiorkiem, Potłuczone ziemniaki ze śmietaną i szczypiorkiem, oraz Skórki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym połącz mąkę, mleko, wodę, jajka, oliwę z oliwek lub roztopione masło i sól. Przecier lub zmiksować na gładką masę.
Wlać ciasto do dzbana lub pojemnika z lejącą wargą (lub pozostawić w słoiku blendera). Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, (opcjonalnie).
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pory i saute 5 minut, do miękkości.
Dodaj chorizo i gotować 3 do 5 protokół, aż do ogrzania przez.
Wyjąć mieszaninę z patelni i odstawić. Przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Powrót patelni na średnim ogniu.
Do każdej krepy dodać 2 łyżki ciasta na patelnię. Zdejmij patelnię z ognia i przechyl ją i obróć tak, aby ciasto tworzyło równą, bardzo cienką warstwę. Gotować, aż góra jest ustawiona, a dół jest złoty (około 30 sekund do 1 minuty). Za pomocą palców, flip crepe i gotować 30 sekund, aż druga strona jest lekko rumiane.
Przenieść krepę na warstwy woskowanego papieru i powtórzyć z pozostałym cieście.
Naleśniki rolowane z nadzieniem chorizo-por.
Dekoruj śmietaną i szczypiorkiem.