Chocolate Roll (vel Giant Yodel)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na deser, więc dać rolki czekolady (aka Giant jodła) spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 351 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 234 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz vanillan ekstrakt, słodko-gorzka czekolada, ciężki krem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wielkie Ciasto Cynamonowe, Gigantyczna patelnia Cynamonowa z karmelizowanymi gruszkami, oraz Green Giant Veggie Chips: A Giant Surprise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 10-przez 15-calową galaretkę z pergaminem. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać do małej miski; odstawić.
Umieść czekoladę i masło w misce bezpiecznej dla mikrofalówki i kuchenki mikrofalowej w 15 sekundowych krokach, zatrzymując się, aby wymieszać gumową szpatułką, aż do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia. Odstawić do ostygnięcia. Alternatywnie, umieścić masło i czekoladę w dużej misce ustawionej nad rondlem z gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Podgrzewać, stale mieszając gumową szpatułką, aż do stopienia i wygładzenia. Pozostawić do ostygnięcia.
W misce stojącego miksera wyposażonego w mocowanie ubijaj cukier z jajkami i solą na średniej prędkości, aż będzie lekki i gęsty, około 5 minut.
Wyjąć miskę z miksera i złożyć w mieszaninie czekolady z gumową szpatułką. Złożyć w mieszaninie mąki, a następnie wody, aż tylko połączone.
Rozłóż ciasto na patelnię.
Piec, aż tylko firmy, 10 do 15 minut.
Niech ciasto ostygnie o 10 protokół. Uruchom nóż wzdłuż wewnętrznej krawędzi patelni, aby poluzować ciasto.
Umieść czysty ręcznik kuchenny na torcie. Zaczynając od krótkiego końca, ostrożnie zwijamy ciasto ręcznikiem (z dołączonym papierem pergaminowym),
Niech ciasto ostygnie, aż po prostu ostygnie.
Zrób śmietanę: w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie do ubijania, ubijaj śmietanę z cukrem i wanilią na średniej prędkości do średniego szczytu. Delikatnie rozwiń ciasto, usuwając ręcznik, ale pozostawiając bardzo koniec zrolowany, aby zapewnić dobry chwyt.
Rozprowadzić krem na odsłoniętej powierzchni ciasta. Ostrożnie ponownie zwinąć ciasto do dziennika, usuwając papier pergaminowy podczas zwijania. Owiń szczelnie folią, aby utrzymać ciasto w kształcie Bali podczas przygotowywania ganache.
Zrobić Ganache: w średniej żaroodpornej misce, podgrzewać czekoladę ze śmietaną, często mieszając, w kuchence mikrofalowej lub na rondlu z ledwo gotującej się wody, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka. Schłodzić mieszaninę, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Zdjąć folię z ciasta i przyciąć oba końce ciasta.
Umieść ciasto na stojaku z drutu nad obramowaną blachą do pieczenia. Łyżka ganache nad ciastem. Używając szpatułki off-set, gładki ganache na bokach i końcach ciasta. Schłodzić, aż ganache ustawi, około 1 godziny. Pokroić i podać.