Chleb Żytni Wiejski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj chlebów żytnich. Ten przepis służy 10 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, melasę, mąkę żytnią i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Trzy bochenki w jednym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki żytniej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę żytnią i melasę do mieszanki drożdży i mieszać do połączenia. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 8 godzin lub na noc, aby zrobić gąbkę.
Olej i sól wymieszać z gąbką. Lekko łyżka mąki pełnoziarnistej i mąki chlebowej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę pełnoziarnistą i 1 1/2 szklanki mąki chlebowej do biszkoptu; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Ciasto podzielić na 2 równe porcje. Uformuj każdą porcję w okrągłą (6 cali).
Ułożyć ciasto na blasze posypanej 2 łyżeczkami mąki kukurydzianej. Lekko pokryć powierzchnię ciasta sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 20 minut lub do podwojenia rozmiaru.
W małym przesiewaczu umieścić 2 łyżki mąki chlebowej i równomiernie przesiać mąkę na bochenki.
Wytnij płytkie (1/4 cala) X w środku każdego bochenka.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż chleb jest rumiane na dnie i brzmi puste po naciśnięciu. Cool on wire rack.