Chleb Śniadaniowy
Need a wegetariański posiłek poranny? Chleb śniadaniowy może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 375 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, masło, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Śniadanie w chlebie, Śniadanie w chlebie, oraz Śniadanie w chlebie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Dodać masło, sól i cukier i mieszać, aż się stopi; ostudzić, aż do lata. W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce połączyć mieszaninę mleka z mieszaniną drożdży.
Wymieszać w jajku i 3 szklanki mąki. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do wyrośnięcia, aż ciasto osiągnie blaty patelni, o 30 protokół. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 do 50 minut, lub aż dno bochenków brzmi pusto po naciśnięciu.
Umieścić na stojakach z drutu do ostygnięcia.