Chleb Z Dyni Owsianej
Chleb z dyni owsianej może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru chleba. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 291 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukru, oleju roślinnego, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasteczka Śniadaniowe Z Dyni Owsianej, batoniki owsiane blueberry bananan, oraz Batoniki Owsiane Z Cukinią Jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C) i lekko nasmaruj 2 patelnie bochenkowe, rozmiar 8 1/2x4 1/2 cala.
Wymieszać olej, jajka i dynię w dużej misce. Wymieszać z białym i brązowym cukrem, proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem, goździkami i gałką muszkatołową i dobrze wymieszać. Ubić w mące i 1 1/2 szklanki owsa.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni bochenkowych, a wierzch posypać pozostałą 1/4 szklanki owsa. Lekko wcisnąć owies do górnej części ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek bochenka wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Ostudzić na 15 minut przed krojeniem.