Chleb Papierowy Hopi
Chleb papierowy Hopi jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 13 porcjami. Na 2 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 21 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz olej sałatkowy, sól, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Gulasz z Hominy i jagnięciny Hopi, Torba Papierowa Szarlotka, oraz Szparagi gotowane na parze w papierowej torbie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-Quart patelni, trzepaczka 7 szklanki wody z mąki kukurydzianej, sody oczyszczonej i soli, aż dobrze wymieszane. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać 1 szklankę wody ze skrobią kukurydzianą, aż będzie gładka.
Ubij do mieszanki mąki kukurydzianej. Włączyć ciepło do wysokiej i mieszać aż do wrzenia ponownie; mieszać 1 minutę dłużej.
Umieść nieprzywierającą patelnię, od 9 1/2 do 10 cali na dnie, na średnim ogniu.
Gdy patelnia jest gorąca, natrzyj lekko smalcem, a następnie wlej 1/4 szklanki mieszanki mączki kukurydzianej. Uchylna patelnia, wirujące ciasto do pokrywania DNA. Gotować, aż ciasto przestaje bulgotać, zaczyna zwijać się od boków patelni i jest suche, 5 do 7 minut. Wsuń szeroką szpatułkę pod arkusz papieru chleb (pierwszy arkusz może być trudny w obsłudze), podnieś i połóż się płasko (jeśli chleb pęknie, podnieś i zapisz kawałki).
Powtórz Krok 4 z większą ilością ciasta, ale gdy krawędzie chleba zaczynają się zwijać z boków patelni, a chleb nadal trochę bulgocze w środku, połóż pierwszy kawałek, wraz z połamanymi kawałkami, na górze kawałka na patelni. Gotować, aż chleb czuje się suchy w środku po dotknięciu, naciskając płasko, jeśli nadmuchuje, 5 do 7 minut. Wyciągnij chleb łopatką i złóż przeciwległe boki, nakładając się na luźną rolkę (po lewej). (Jeśli chleb nie jest ugotowany na sucho, traci chrupkość, gdy stygnie; jeśli tak się stanie, rozwiń, wróć na patelnię i ponownie tostuj, aż wyschnie.) Ustaw rolkę na stojaku.
Powtórz kroki 4 i 5 z pozostałym ciasto, aby każdy podwójny arkusz papieru chleb.
Podawać natychmiast lub przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.