Chleb czosnkowy
Chleb czosnkowy to wegetariański przepis laktoovo na 6 porcji. Za 1,3 dolara za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 248 kalorii , 7 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup paprykę, chleb ciabatta, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest tak wybitna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką prosciutto oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem , Chleb czosnkowy z mozzarellą i Brokuły z podsmażoną bułką tartą i czosnkiem .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Umieść czosnek w misce robota kuchennego i miksuj, aż będzie drobno posiekany.
Dodaj pietruszkę, oregano, sól i pieprz i miksuj dwa razy.
Rozgrzej oliwę z oliwek w średniej wielkości patelni i dodaj mieszankę czosnkową.
Zdejmij patelnię z ognia.
Przekrój chleb ciabatta na pół w poziomie i posmaruj masłem jedną połowę.
Rozłóż mieszankę czosnkową na drugiej połowie chleba i złóż połówki razem. Zawiń chleb w folię aluminiową.
Włóż chleb do piekarnika i piecz przez 5 minut. Otwórz folię i piecz przez kolejne 5 minut.