Chleb Chała Małpa
Przepis chała małpa chleb może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w około 2 godziny. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 53 grosze za porcję. Ten deser ma 540 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajko, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grands Monkey Bread / Easy Monkey Bread {Idealny Na Wakacyjne Poranki!}, Chleb Chała, oraz Chleb Chała dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce dodać 1/2 szklanki ciepłej wody. Wymieszać z cukrem i posypać drożdżami. Przykryć folią i odstawić na 5 minut.
W misce miksera stojącego ubij razem mąkę i sól. W średniej misce ubij razem pozostałą 1/4 szklanki ciepłej wody, miodu, oleju roślinnego i jajka.
Dodać mieszankę drożdżową do mąki, a następnie dodać mieszankę jajeczną. Wymieszać dużą łyżką, aż po prostu włączone, o 30 sekund do minuty. Następnie zamontuj mikser z zaczepem na hak do ciasta.
Ubij ciasto na medium przez kilka minut, dodając kilka łyżek mąki, aż oderwie się od boków (nadal będzie przyklejone do dna). Raz ciasto odrywa się od boków, wyjąć z miksera i przenieść na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto ręcznie przez pięć minut, w razie potrzeby lekko posypując mąką, jeśli robi się zbyt lepkie (ciasto będzie lekko lepkie, ale nie powinno się od razu przyklejać do rąk).
Przełożyć ciasto do dobrze naoliwionej dużej miski. Przykryć folią i umieścić w ciepłym miejscu do dowodu, aż podwoi się rozmiar, około 2 godzin.
Przygotować średnią miskę z roztopionym masłem. W innej średniej misce ubij razem brązowy cukier i cynamon. Odstawić. Zalać patelnię w sprayu do gotowania i odstawić.
Po podwojeniu ciasta wyjąć z miski na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię. Poklepać ciasto na 8 - na 8-calowy kwadrat. Użyj ostrego noża lub noża do pizzy, aby pociąć ciasto na 8 pasków poziomo i 8 pasków pionowo, dając 64 małe kwadraty ciasta.
Rozwałkuj placki ciasta w dłoniach, aby zrobić małe kulki.
Użyj widelca, aby lekko zanurzyć każdą kulkę ciasta w roztopionym maśle, a następnie zwinąć w mieszaninie brązowego cukru.
Warstwy przygotowane kulki w patelni Bundt, zataczając warstwy nad szwami(pozwoli to ciasto do pieczenia na elementy blokujące). Przykryć szczelnie folią i umieścić w ciepłym miejscu.
Niech wzrosnąć, aż kulki ciasta się w 1/2 cala od góry patelni, o 30 minut do 1 godziny.
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 177°. Rozpakuj patelnię i włóż do piekarnika.
Piec do góry jest jędrny i głęboki złoty kolor, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika i niech chleb małpy ostygnie na patelni przez około 5 protokół.
Podczas gdy Małpi chleb chłodzi, przygotuj glazurę: w średniej misce ubij cukier, mleko i wanilię (w razie potrzeby możesz dodać dodatkowy plusk mleka, aby rozrzedzić glazurę.) Odwrócić patelnię nad talerzem do serwowania.
Niech Małpi chleb ostygnie dodatkowe 10 minut, a następnie wlać glazurę na wierzch, umożliwiając jej mżnięcie po bokach.
Podawać natychmiast. Przechowuj resztki (jeśli masz!) przykryte hermetycznym pojemnikiem. Najlepiej ciepły, ale utrzyma się nawet przez jeden dzień.