Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 689 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona lnu, dodatkowe nasiona sezamu, skrobię ziemniaczaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Chleb Słonecznikowy Bez Ziaren Bez Orzechów {Bez Cukru I Glutenu}, Chleb Bananowy (Bez Ziarna, Bez Glutenu, Paleo, Primal), oraz Chleb z pomidorów wiśniowych, oliwek i tymianku Focaccia (bezglutenowy i zbożowy).
Instrukcje
1
Tłuszcz i mąka ryżowa chleb 9x5 pan.In miska miksera elektrycznego przesiać razem mąkę ryżową, sorgo, jeśli używasz, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, guma guar, proszek do pieczenia, drożdże i sól. Zmiel quinoa, migdały, nasiona lnu, słonecznika i sezamu i dwie łyżki nasion chia w czystym młynku do kawy, aż bardzo dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma Guar
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Nasiona Chia
Siemię Lniane
( 23)
Sorgo
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Batonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wymieszaj z suchymi składnikami na małej prędkości, aż dobrze się połączą i nie pozostaną grudki.Wymieszaj pozostałe dwie łyżki nasion chia w 1/2 szklanki wody. Trzy minuty później dobrze wymieszać i ustawić aside.In średnia miska ubić jajka, 3/4 szklanki ciepłej wody, oliwa z oliwek, miód, ocet, i melasa, jeśli używasz, aż dobrze połączone. Wymieszać mieszankę chia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Chia
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
3/4 łyżeczki Melasy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj w jednym zrzutu do suchych składników, a następnie ubijaj średnio-wysoko przez 4 minuty, scaping w dół w razie potrzeby.
4
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Rozprowadzić równomiernie mokrą szpatułką, przeciąć środek ostrym nożem i posypać pozostałymi nasionami sezamu, jeśli chcesz.Wyrastaj ciasto przez około 45 minut, aż ledwo dotrze do górnej części patelni.(Wznoszę mój nad miską wrzącej wody z regałem chłodzącym na górze, w kuchence mikrofalowej, bardzo skutecznie i zajmuje to tylko 20 do 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Piec w temperaturze 350 stopni w nagrzanym piekarniku przez 45 do 60 minut, aż góra będzie średnio brązowa, a temperatura wewnętrzna wynosi od 208 do 210 stopni.Pozostawić do ostygnięcia przed krojeniem ząbkowanym nożem.