Chińskie bułeczki gotowane na parze z nadzieniem wieprzowym z grilla

Chińskie bułeczki gotowane na parze z nadzieniem wieprzowym z grilla
Jeśli chcesz dodać więcej Chiński przepisy do twojego pudełka z przepisami, Chińskie bułeczki gotowane na parze z nadzieniem wieprzowym z grilla mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis zawiera 24 porcje z 155 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Za 19 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, czosnek, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 32%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chińskie bułeczki ananasowe z nadzieniem z pieczonej wieprzowiny, Chińskie bułeczki ananasowe z nadzieniem z pieczonej wieprzowiny, oraz Chińskie Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao).

Instrukcje

1
Umieść ciepłą wodę w dużej misce i posyp drożdże na wierzchu. Dodaj 1 szklankę mąki i dokładnie wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw, aż pojawią się bąbelki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozpuść cukier i tłuszcz we wrzącej wodzie i pozostaw do ostygnięcia do letniego. Wymieszaj z mieszanką drożdżową wraz z pozostałą mąką. Gdy ciasto stanie się zbyt sztywne, aby wymieszać, wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie, około 10 minut. Posmaruj dużą miskę olejem sezamowym i włóż ciasto do środka. Odwróć się, aby pokryć i przykryj miskę wilgotną szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi się.
4
Podgrzej 2 łyżki oleju w woku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj zieloną cebulę i czosnek i smaż przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
6
Dodaj wieprzowinę i smaż przez minutę, a następnie dodaj sos sojowy, sos ostrygowy i cukier. Rozpuść skrobię kukurydzianą w 2 łyżkach wody, a następnie wymieszaj z wieprzowiną. Gotuj, ciągle mieszając, aż wieprzowina zostanie pokryta zagęszczoną glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
GlazuraGlazura
CukierCukier
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
7
Wyjmij do miski i pozostaw do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wyjmij ciasto z miski i rozwałkuj je w jedną długą kłodę. Pokrój kłodę na 1 calowe kawałki. Spłaszcz każdy kawałek w 3-calowe koło za pomocą dłoni lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Umieść 2 łyżki nadzienia wieprzowego na środku każdego koła i zbierz brzegi wokół nadzienia i ściśnij razem, aby zamknąć bułkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
10
Umieść każdy szew bułki stroną do dołu na kwadracie z folii aluminiowej. Przykryj ręcznikiem i odstaw na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Zagotuj kilka centymetrów wody w woku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Umieść kilka bułek na raz w parowcu, takim jak bambusowy parowiec do woka lub dopasowana taca parowa. Przykryj i gotuj bułki na parze nad energicznie wrzącą wodą przez 10 minut. Powtórz z pozostałymi bułeczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na bułkę gotowaną na parze. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Raventos i Blanc de la Finca Brut z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Raventos i Blanc de La Finca Brut
Raventos i Blanc de La Finca Brut
Wino musujące De La Finca jest wytwarzane z winogron z najstarszych winorośli Raventos i Blanc, posadzonych przy użyciu systemu gobelet w 1964 roku w Vinya dels Fòssils.Położona na najwyższych tarasach rzeki Anoia Winnica Vinya dels Fòssils ma gleby morskie o wysokiej zawartości kopalnych. Charakteryzuje to strukturę i skład gleby tej winnicy. Węglany są składnikiem, który stanowi główne źródło typowości tego wina musującego o wysokiej ekspresji soli fizjologicznej. Jest to wino musujące o wyjątkowej tożsamości i osobowości.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn