Chińska wieprzowina z bakłażanem i paluszkami ryżowymi
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Chińska wieprzowina z bakłażanem i paluszkami ryżowymi może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 266 kalorii, 17g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oleju roślinnego, paluszki ryżowe, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bihon (paluszki ryżowe) z chicharonem (skwarki wieprzowe) i kailanem (brokuły Chińskie), Karmelizowane kebaby wieprzowe z chińskim bakłażanem, oraz Słodkie i pikantne paluszki ryżowe (bihon) z wieprzowiną i ananasem.
Instrukcje
Paluszki ryżowe gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić i ogrzać.
Trim tłuszczu z wieprzowiny; pokroić na kawałki 1/2 cala.
Połącz sól, popękany pieprz i zmielony czerwony pieprz.
Posypać wieprzowinę mieszanką pieprzu.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać bakłażan i smażyć 2 minuty.
Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju.
Dodać wieprzowinę i podsmażyć 2 minuty.
Dodać cebulę i podsmażyć 3 minuty.
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz, i stir-smażyć 1 minutę.
Dodaj rosół z kurczaka, ocet, cukier, ketchup i sos sojowy; doprowadzić do wrzenia i gotować 2 protokół. Powrót bakłażana na patelnię i gotować, aż do całkowitego ogrzania.
Posypać sezamem i kolendrą.
Podawać na paluszkach ryżowych.