Chipotle Tilapia Tacos z salsą Mango-Cilantro
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Chipotle Tilapia Tacos z salsą Mango-Cilantro może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 629 kalorii, 26g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać mango, kolendra, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Pieczona Tilapia Z Czarną Fasolą, Mango, Limonką I Salsą Kolendrową, CHIPOTLE rybne TACOS z salsą brzoskwiniową kolendry, oraz Chipotle rybne Tacos z salsą Mango.
Instrukcje
Wymieszać razem chipotle chile proszku, czosnek w proszku, sól, i popękane czarny pieprz w płytkiej misce.
Filety z tilapii posmarować olejem rzepakowym i wcisnąć do mieszanki przypraw, aby pokryć i odstawić na bok. Dodać salsę mieszając razem mango, jalapeno, czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, kolendra, i sok z limonki w osobnej misce, i odstawić. Dodać aioli mieszając razem chipotle puree, 1 ząbek czosnku, i majonez w małej misce, i odstawić.
Przynieś czarną fasolę i 2 ząbki czosnku na wolnym ogniu w rondlu ze szczyptą soli. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Tymczasem, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu, i gotować tilapia aż nieprzejrzyste w środku, i chrupiące po obu stronach, o 7 protokół.
Podgrzać tortille na patelni na średnim ogniu i ogrzać.
Aby służyć, umieść tortille na talerzu, łyżką hiszpańskiego ryżu i czarnej fasoli. Top z niektórych mix coleslaw, hot tilapia, i łyżką salsy Mango-cilantro. Top z odrobiną chipotle aioli służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio