Chilaquiles Verdes ze smażonymi jajkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Chilaquiles Verdes z jaj sadzonych spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 4618 kalorii, 15g białka, oraz 489g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 245 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka tortilli kukurydzianych, sól koszerna, meksykańska crema i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chilaquiles Verdes, Chilaquiles Ze Smażonymi Jajkami, oraz Chilaquiles ze smażonymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny do 191° w dużym wok, holenderski piekarnik lub Frytkownica. Dostosuj płomień, aby utrzymać temperaturę. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z ręcznikami papierowymi. Smażyć 1/3 klinów tortilla, używając metalowego pająka, aby poruszyć je podczas gotowania. Gotować, aż bulgotanie spowalnia do strużki, chipsy są blado złoty brąz, i są bardzo chrupiące, o 3 protokół.
Przełożyć na blachę do pieczenia i natychmiast doprawić solą koszerną. Powtórz z pozostałymi partiami.
Podgrzać Salsa Verde i bulion z kurczaka (lub wodę, jeśli jest używany) w dużym prostym sauté na średnim ogniu, aż do duszenia.
Dodać żetony i włączyć do herbu. Przykryć i odstawić.
Przenieś 2 łyżki oleju na dużą patelnię nieprzywierającą lub żeliwną.
Podgrzać na średnim ogniu do połysku.
Dodać cztery jajka i gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, o 3 protokół. Doprawić solą.
Ponownie wymieszać chipsy tortilla i w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Podzielić na cztery rozgrzane talerze. Na wierzch każdego z sadzonym jajkiem.
Skropić śmietaną, posypać cebulą, kolendrą i serem i podawać natychmiast