Chicken Congee (Kasza Ryżowa)
Kurczak Congee (kasza ryżowa) wymaga z grubsza 4 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 861 kalorii, 68g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, ryż jaśminowy, kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Chicken Congee (Kasza Ryżowa), Wieloziarnisty Congee (Chińska Owsianka Ryżowa), oraz Chinese Egg Drop Soup, Rice owsianka Style (aka Congee).
Instrukcje
Zrobić bulion: chociaż można użyć bulionu w puszkach zamiast, można zrobić własne z kości z tego samego kurczaka, który dostarcza mięso dla congee. Oddziel skrzydełka od kurczaka i wyciągnij mięso z kości; wyrzuć skórę. Odstaw kości i skrzydła na bok i rozdrobnij mięso na kawałki wielkości kęsa.
Rozgrzać olej w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać czosnek, posiekaną cebulę i marchewkę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj skrzydełka, kości, ziarna pieprzu i liście laurowe, wraz z wystarczającą ilością wody, aby pokryć tylko Kości (4 do 5 filiżanek). Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do powolnego gotowania na wolnym ogniu. Odtłuścić garnek po 15 minutach i od czasu do czasu przez cały czas gotowania. Gotować na wolnym ogniu od 2 do 3 godzin, następnie przecedzić przez sitko o drobnych oczkach.
W międzyczasie przygotuj bazę owsianą: zagotuj 10 szklanek wody.
Ubić jaśminem i lepkim ryżem. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając co 5 minut, aż ryż wygląda jak luźne gotowane płatki owsiane, o 45 protokół. Odstawić 6 filiżanek.
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia i ostrożnie dodać jajka. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować jajka 8 minut, a następnie zanurzyć się w łaźni z lodem. Kiedy są chłodne, obierz.
Zagotuj bazę owsianki i 2 szklanki bulionu z kurczaka. Wymieszać 2 szklanki mięsa z kurczaka i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Rozbij lub pokrój jajka na pół. Podziel congee na cztery duże miski do zupy. Top każdy z kiełkami, zielona cebula, kolendra, jajko, i kilka plastrów pikantnych Chińskich pączków.
Dodaj kilka kawałków imbiru, aby nie gotować w congee. Przy każdej misce Nestle klin limonki i podawać.
Dodać: baza owsiana, do 5 dni, schłodzona hermetycznie (zagęszcza się w lodówce i może być używana w ten sposób, ale jeśli lubisz luźniej, dodaj trochę wody).
* Ryż łamany, produkt uboczny przetwarzania i transportu ryżu, jest lepki i bardziej miękki niż ryż pełnoziarnisty. Znajdź go na wietnamskich rynkach.