Chicken & chorizo quesadilla
Zapomnij o wychodzeniu do jedzenia lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz meksykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić kurczaka i chorizo quesadillan w domu. Na 1,59 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 442 kalorie, 32G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 45 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, szalotka, cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Krewetki i chorizo Quesadilla, Pikantna Sojowa Chorizo Quesadilla, oraz Gofrowo-Ser Quesadilla są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej olej na patelni i gotuj szalotkę i chorizo przez 5 minut, aż szalotka zmięknie. Wymieszać z kurczakiem i pomidorami.
Umieść połowę tortille na blasze do pieczenia.
Na każdym z nich rozłóż trochę mieszanki kurczaka. Rozsypać na ser i kolendrę. Kanapka z pozostałymi tortillami. Możesz nadrobić do tego momentu 2 godziny do przodu.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Tortille gotować przez 3 min. Używając plasterka rybnego, obróć każdy z nich. Gotować przez 3 Min więcej, aż obie strony będą złote. Położyć na desce, pokroić w kliny i podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Quesadillan w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest DeLoach Russian River Pinot Noir. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![DeLoach Russian River Pinot Noir]()
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem