Chef John ' s Truffled Potato Gratin
Chef John ' s Truffled potato Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany, oliwy z oliwek, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Ziemniaczana Truflowana, Tarta Z Puree Ziemniaczanego Truflowanego, oraz Chef John 's Shepherd' s Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 1/3 łyżki masła z oliwą z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu; gotować grzyby w gorącej mieszaninie maślano-olejowej, często mieszając, aż rumiane na brzegach, 15 do 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połącz 2 łyżeczki zmiękczonego masła z czosnkiem w małej misce; masło 9x13-calowe naczynie do pieczenia z masłem czosnkowym.
1/3 ziemniaków wyłożyć warstwą na dno przygotowanego naczynia do pieczenia, doprawić solą, czarnym pieprzem, 1/2 listków tymianku i 1/2 ugotowanych grzybów.
Posypać prawie połowę sera sottocenere na ziemniaki, rezerwując około 3 łyżki stołowe na wierzchu.
Następnie warstwa 1/3 ziemniaków nad serem, doprawić solą i czarnym pieprzem, pozostałe 1/2 listków tymianku, 1/2 pozostałego sera, pozostałe grzyby i ostatnia warstwa ziemniaków. Doprawić ziemniaki solą i czarnym pieprzem.
Na wierzch wlać bulion z kurczaka i śmietanę.
Posypać więcej soli i czarnego pieprzu i zarezerwowane 3 łyżki sera sottocenere. Naczynie luźno przykryć folią aluminiową; lekko przykryć folią, aby nie dotykała ziemniaków.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ziemniaki będą bąbelkowe, około 45 minut.
Usuń folię i gotować, aż top jest rumiane, o 15 więcej minut.
Lekko ostudzić przed podaniem.