Chef Jack ' s Corn Chowder
Chef Jack ' s Corn Chowder może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 322 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 14 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, marchewkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Cheesy Pepper Jack Potato Chowder-Iowa Girl Eats, Muffinki Kukurydziane Jalapeño Jack, oraz Pepper Jack Corn Muffins.
Instrukcje
1 patyczek masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, seler, i czosnek, i saute przez 2 protokół.
Dodać mąkę i wymieszać, aby uzyskać zasmażkę. Gotować, aż zasmażka jest lekko rumiane; odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W międzyczasie połącz wywar z kukurydzy i kurczaka w innym rondlu i doprowadź do wrzenia. Dusić przez 10 minut.
Do rondla z zasmażką wlać gotujący się wywar z kukurydzą (po trochu), energicznie ubijając, żeby nie grudkował. Powrót patelni do ognia i doprowadzić do wrzenia. Mieszanina powinna stać się bardzo gęsta.
W małym rondlu delikatnie podgrzać pół na pół; wymieszać z gęstą mieszanką kukurydzianą.
Dodać gałkę muszkatołową i sól i pieprz, do smaku. Tuż przed podaniem pokrój pozostały kij masła na duże kawałki.
Dodaj do wzbogacenia zupy, mieszając, aż masło się rozpuści.