Chard z krwawymi pomarańczami i pistacjami
Chard z krwawymi pomarańczami i pistacjami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 161 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, mandarynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sałatka szpinakowa z krewnymi pomarańczami i pistacjami, Sałatka Mâche z krewnymi pomarańczami, pistacjami i granatem, oraz Sałatka Mâche Z Krewnymi Pomarańczami, Pistacjami I Granatem.
Instrukcje
Usunąć łodygi z liści chard.
Liście pokroić w szerokie wstążki; łodygi pokroić w plasterki. Trzymaj liście i łodygi osobno.
Olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu; pokrycie. Gdy gorące, dodać szalotki i cukier; gotować 1 minutę. Wymieszać z pomarańczą; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, często mieszając, aż szalotka i pomarańcza są karmelizowane (około 10 minut).
Powrót ciepła do medium; mieszać w łodygi chard. Gotować, aż zmięknie, często mieszając (1-2 minuty).
Dodaj wstążki chard; przykryć i pozostawić na parze 2-3 minuty, często mieszając. Wyłączyć ciepło; ponownie przykryć patelnię 2-3 minuty.
Posypać solą i pieprzem, często mieszając.
Posypać pistacjami; podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.