Cha Ca Thang Long: wietnamska ryba koperkowa z kurkumą

Cha Ca Thang Long: wietnamska ryba koperkowa z kurkumą
Przepis Cha Ca Thang Long: Wietnamski koperek ryba z kurkumą może zaspokoić swoje Wietnamskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 849 kalorii. 21 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka chiles, galangal, cukier palmowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wietnamska Kurkuma z makaronem ryżowym, koperkiem i Nuoc Cham, Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem, oraz Wietnamska Tilapia Z Kurkumą I Koperkiem.

Instrukcje

1
Przygotowanie galangal: oczyścić kawałek galangal i usunąć wszelkie zabrudzenia. Korzeń galangalu obrać krawędzią łyżki, pokroić w plasterki i pokroić w paski julienne. Odstawić.Przygotowanie ryby: umyć rybę i osuszyć przy użyciu ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Pokrój filety na prostokątne patyczki o grubości 1 cala.
3
Umieścić w płytkim naczyniu. Przyprawić rybę cebulą w proszku, 2 ząbkami czosnku, kurkumą w proszku, szalotką, galangalem, cukrem palmowym i czerwonym chili w proszku. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
KurkumaKurkuma
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Cukier PalmowyCukier Palmowy
GalangalGalangal
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Skropić 1 łyżką oleju. Marynować rybę nie dłużej niż 30 minut.Poklep rybę do sucha jeszcze raz i usuń wilgoć. Doprawić koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dobrze wymieszać.
6
Przenieść kilka paluszków rybnych na raz na talerz. Używając drobnego sitka z siatki, posyp trochę mąki (jeśli jest używana) paluszkami rybnymi i strząśnij nadmiar mąki.Gotowanie ryby koperkowej: na patelni rozgrzać olej i smażyć pozostały czosnek na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
KoperKoper
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Czosnek wyjąć i odstawić. Gdy olej ma ładny czosnkowy smak, delikatnie potrząśnij nadmiar mąki z każdego patyczka rybnego jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Umieść rybę w oleju, upewniając się, że paluszki rybne nie stykają się ze sobą. Potrząśnij patelnią, aby upewnić się, że ryba nie przykleja się do dna patelni i że jest całkowicie pokryta olejem. Gotować przez około 2-3 minuty (w zależności od grubości steku), aż lekko złoty, Odwróć każdy kawałek (używam pałeczki, które uważam za łatwiejsze do manewrowania; można użyć Tokarki ryb szczelinowych) i smażyć drugą stronę przez kolejne 2-3 minuty, aż chrupiące i lekko rumiane. Potrząśnij jeszcze raz patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Połóż paluszki rybne na ręczniku papierowym. Powtarzaj, aż wszystkie patyczki będą used.In ta sama patelnia, dodać zieloną cebulę i kliny cebuli. Smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodaj połowę ilości świeżego koperku, wymieszaj i gotuj przez minutę, aż będzie pachnący. Powrót paluszki rybne i smażony czosnek na patelni. Doprawić mżawką sosu rybnego. i przykryć pozostałym koperkiem. Wyłączyć ogień i posypać orzeszkami ziemnymi. Potrząśnij patelnią, aby wszystkie smaki mieszały się ze sobą. Dostosuj seasoning.To sprawdź "doneness", przeciąć patyk rybny na pół; kolor wnętrza powinien być biały i nieprzezroczysty. Jeśli jest jeszcze jasne, aby przezroczyste, umieścić go z powrotem na patelni.Czas montażu: w misce połączyć sałatę, zioła Wietnamskie i ogórek. Dobrze rzucaj.Kiedy będziesz gotowy do podania, umieść zielenie w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sos RybnySos Rybny
KoperKoper
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
ZieloniZieloni
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Dodaj makaron z wermiszelem i top z rybą koperku i kilka plasterków pieprzu chile (jeśli jest używany).
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
KoperKoper
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
12
Podawać na ciepło z limonką, plasterkami zielonych chiles i tradycyjnym sosem do zanurzania pasty krewetkowej Hanoi (mm ruc, który smakuje bardzo mocno-napiszę przepis w weekend)lub nc mm na boku.Tradycyjnie to danie jest również podawane z czarnymi krakersami ryżowymi z sezamem.Ciesz się szklanką schłodzonego napoju imbirowego i trawy cytrynowej.Bon apptit!
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
Krakersy RyżoweKrakersy Ryżowe
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
BelacanBelacan
Klin WapiennyKlin Wapienny
Eliksir GEliksir G
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn