Centralny element wegetariańskiego indyka
Veggie Turkey Centerpiece to wegetariańskie danie główne bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i zawierające lakto ovo. Z tego przepisu składa się 1 porcja zawierająca 1330 kalorii, 48 g białka i 76 g tłuszczu każda. Za 11,96 USD za porcję ten przepis pokrywa 74% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup kapustę, liście jarmużu, pomidorki koktajlowe i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 86%. Ten wynik jest spektakularny. Wypróbuj dekorację świąteczną Luau, dekorację z owocami w cukrze i tort z okazji majowego święta, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Odetnij oba końce każdej rzodkiewki. Ostrym nożem pokrój rzodkiewki, aby zrobić róże.
Umieść w misce z lodowatą wodą; przechowywać w lodówce, aż rzodkiewki się otworzą, około 30 minut.
Wyłóż półmisek sześcioma liśćmi jarmużu.
Odetnij spód średniej kapusty, aby leżała płasko; ułożyć na talerzu na ciało z indyka.
Z marchewki odetnij 3-1/2 cala. kawałek i 1-1/2-cala. sztuka. (Wyrzuć pozostałą marchewkę lub zachowaj do innego użytku.) Wykonaj ukośne nacięcie na jednym końcu każdego kawałka marchewki.
Wykonaj nacięcie w kształcie litery V na drugim końcu małego kawałka, aby utworzyć dziób. Za pomocą wykałaczek przymocuj ukośny koniec większego kawałka marchewki do tułowia indyka w celu uzyskania szyi.
W przypadku głowy przymocuj ukośny koniec mniejszego kawałka marchewki do szyi. Za pomocą wykałaczek nałóż rodzynki na oczy i paski pimiento na plecionkę.
w przypadku ogona przymocuj pozostałe liście jarmużu z tyłu. usuń osiem liści z czerwonej kapusty i przymocuj przed liśćmi jarmużu. (Resztę kapusty zachowaj do innego użytku.) Pomidorki koktajlowe ułóż przed liśćmi kapusty.
Do skrzydełek dodajemy faszerowane oliwki. Pozostałą część ciała przykryj dojrzałymi oliwkami. Na talerzu ułóż róże rzodkiewki.