Cały czerwony Snapper Z Ponzu

Cały czerwony Snapper Z Ponzu
Cały czerwony Snapper Z Ponzu to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 298 kalorii, 51g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka momiji oroshi, mirin, sake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Ponzu, oraz SOS Ponzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
* Momiji Oroshi to starty Daikon i całe suszone Japońskie chili. Aby zrobić 1/2 szklanki: zetrzeć 1 funt daikon razem z 16 suszonymi chili, które były moczone w gorącej wodzie przez 5 minut.Lekko przyprawić rybę solą na całej powierzchni, również w zagłębieniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Pozostaw rybę na 30 minut w temperaturze pokojowej.Wytrzyj wilgoć, która gromadzi się na powierzchni ryby papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Wytnij głęboką szczelinę o głębokości 1/2 cala wzdłuż linii środkowej każdej ryby, od głowy do ogona. Zrób to po obu stronach; kawałki pomogą rybom gotować się szybciej i ułatwią łuszczenie się grilla flesh.To zrobić sos do zanurzania, podzielić momiji oroshi i szalotki między 4 miski ponzu; odstawić.Rozgrzej grill do średnio gorącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Umyj ruszt do gotowania i dobrze go posmaruj.Grillować ryby około 5 minut na stronę. Odwróć snappers ostrożnie obróć je łopatką do ryb, aby się nie rozpadły. Kiedy ryby są gotowe, zobaczysz sok bulgoczący z tyłu, a jeśli zajrzysz do wnętrza jamy, zobaczysz, że kręgosłup i mięso w jego pobliżu staną się białe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SnapperSnapper
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podawać rybę natychmiast, w towarzystwie sosu ponzu. Ponzu, sprawia, że około 1 1/2 szklanki
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Dodaj sake i mirin do małego rondla i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 1 minutę, wyjąć z ognia i pozostawić płyn do pokoju temperature.In miskę, wymieszać razem sos sojowy, sok z cytrusów, ocet, 1/4 szklanki wody, mieszaniny sake, kombu, i płatki bonito. Przykryć luźno folią i pozostawić mieszaninę w lodówce na 12 godzin lub na noc.Odcedzić ponzu przez gazę lub drobne sito; delikatnie wycisnąć, aby wycisnąć płyn. Ponzu będzie przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
KombuKombu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn