Cała kaczka z zielonym pieprzem

Cała kaczka z zielonym pieprzem
Cała kaczka z zielonym pieprzem jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 1329 kalorii, 39g białka, oraz 123g tłuszczu. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 22 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet szampański, sos sojowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Cała kaczka z zielonym pieprzem, 5-przyprawowa Kaczka Confit z różowym pieprzem granat glazura, oraz Piersi z kaczki w sosie z zielonego pieprzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F i ułóż stojak piekarnika na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Usuń wnętrzności kaczki i zarezerwuj je do innego użycia lub wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Usuń wszelkie luźne kieszenie tłuszczu otaczające jamę. Doprawić wnętrze kaczki solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
W garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić kaczkę, połącz wodę, 3/4 szklanki sosu sojowego i 1/3 szklanki miodu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać solankę z zielonego pieprzu, obniżyć ogień i zanurzyć kaczkę, od strony piersi w dół, do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Pozwól mu gotować na wolnym ogniu 30 sekund, fastrygując górną stronę płynem.
8
Wyjmij kaczkę i ułóż ją, od strony piersi w dół, na patelni wyposażonej w stojak, który podnosi ją z dna patelni. Stojak pozwoli na cyrkulację gorącego powietrza wokół niego podczas gotowania. (Uwaga kucharza: najlepiej, kaczka powinna siedzieć na noc, aby smaki się stopiły z mięsem i aby skóra wyschła. Będzie to oznaczać bardziej chrupiącą skórę po ugotowaniu kaczki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Umieść patelnię do pieczenia w piekarniku i zmniejsz temperaturę do 400 stopni F. odczekaj około 15 minut czasu pieczenia dla każdego funta kaczki. Gotować od 20 do 25 minut, wyjąć patelnię z piekarnika, a następnie odwrócić kaczkę. Za pomocą bastera do indyka usuń nadmiar tłuszczu z dna patelni do pieczenia i przenieś go do żaroodpornej miarki do cieczy. Odstawić kaczkę do piekarnika i gotować przez kolejne 45 minut DO1 godziny, w zależności od wielkości kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
BasterBaster
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
W międzyczasie, w średnim garnku, połączyć ocet szampański z pozostałym 1/4 szklanki sosu sojowego, 1/4 szklanki miodu, Marsala i zarezerwowane zielone ziarna pieprzu. Doprowadzić składniki do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło i gotować delikatnie, umożliwiając zmniejszenie glazury i smaki do mieszania. Smak przypraw. Pozwól mu gotować, aż wszystkie smaki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)
Zielony PieprzZielony Pieprz
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Wyjmij kaczkę z piekarnika i zalej ją kroplami na dnie patelni. Kaczka powinna zarejestrować się około 150 F, gdy natychmiastowy odczyt termometru jest włożony do mięsa w udach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Przenieść go na talerz i wlać połowę glazury na piersi i udo mięsa. Pozostałą glazurę należy zarezerwować do poszycia. Pozwól ptakowi "odpocząć" przez około 15 minut. Pokrój kaczkę i ułóż na półmisku. W razie potrzeby doprawić miąższ solą i polać pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn