Carne Adobada: Grillowany Adobo-Marynowany Stek

Carne Adobada: Grillowany Adobo-Marynowany Stek
Carne Adobada: Grillowany Adobo-marynowany stek ze spódnicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 451 kalorii, 51g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 44 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś stek spódnicy, ząbki czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Carne Adobada: Grillowany Adobo-Marynowany Stek, Grillowany Marynowany Stek Ze Spódnicą, oraz Grillowany Mojo-Marynowany Stek Ze Spódnicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać comal, patelnia, lub ciężka patelnia na średnim ogniu, i tosty chiles 2 lub 3 na raz, obracając je i naciskając na nich szczypcami często, aż chiles są pachnące, o 1 minuta na partię. Namoczyć chiles w wystarczającej ilości zimnej wody, aby pokryć, aż będą miękkie, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
2
Odcedzić i wyrzucić moczoną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Umieść ocet i piwo w słoiku blendera z chiles i pozostałymi składnikami adobo. Zmiksować, aż będzie gładka, co najmniej 3 minuty, dodając trochę wody, jeśli to konieczne, aby puree. Jeśli lubisz jedwabistą, gładką konsystencję, przecedzić adobo przez sito o średniej siatce. Odstawić 1/2 szklanki adobo, aby marynować stek, a resztę przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do pięciu dni lub w zamrażarce do jednego miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
StekStek
WodaWoda
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1
Steki osuszyć, doprawić solą, a następnie obficie obłożyć adobo.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SólSól
2
Niech marynować w lodówce przez 1 do 2 godzin.
3
Rozgrzać grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Lekko posmaruj patelnię grillową lub grillową i gotuj steki, od 3 do 5 minut z każdej strony na średnio rzadkie, w zależności od ich grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Niech steki odpocząć na 5 minut przed krojeniem na tacos lub służąc jako całe steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Adaptacja za zgodą prawdziwie meksykańskiego Roberto Santibañeza z JJ Goode, (C) 2011 John Wiley & Sons, Inc.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn