Cape Malay Meatloaf
Klopsiki Cape Malay mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.04 za porcję. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz cebulę, olej roślinny, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-Południowoafrykański Przylądek Malajski, Cape Malay Curry, oraz Cape Malay Curry.
Instrukcje
Włożyć chleb do średniej miski, zalać mlekiem i odstawić do całkowitego zwilżenia chleba, około 15 minutes.In duża patelnia, rozgrzać olej.
Dodać cebulę i gotować na dużym ogniu przez 2 protokół.Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmiękną, o 10 protokół.
Dodać marchewkę i jabłko i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 protokół.
Dodać przyprawy i gotować, mieszając, aż pachnące, o 4 protokół.
Dodać jagnięcinę i gotować, mieszając, aby rozbić mięso, aż nie pozostanie różowy, o 5 protokół.Wymieszać rodzynki, chutney, dżem i ocet i gotować przez 1 minutę.Wycisnąć mleko z kostek chleba i dodać chleb do mieszanki jagnięcej; zarezerwować mleko.Widelcem rozgnieść chleb do jagnięciny, aż się zmiksuje.Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść mieszaninę jagnięciny do 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia i wygładzić surface.In w średniej misce ubijamy jajka i mleko. mieszankę równomiernie zalewamy jagnięciną.
Piec około 35 minut, lub do momentu, gdy krem jest ustawiony.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.Uwaga: przepis można przygotować w kroku 13 i schłodzić przez noc; doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.