Calzone z serem i grzybami
Calzone z serem i grzybami mogą być właśnie tym amerykańskim przepisem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. To danie główne ma 524 kalorie , 39 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Za 2,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 77 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Mieszanka sera amerykańskiego i cheddar, ketchupu, ciasta na pizzę i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% , to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Easy Cheeseburger Casserole , Steamy Creamy Mushroom Risotto i Flank Steak with Mushroom Sauce .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
W dużej patelni smaż mieloną wołowinę, pieczarki, słodką cebulę i papryczkę jalapeno na średnim ogniu, aż wołowina się zrumieni i rozpadnie, a pieczarki zmiękną, około 10 minut.
Odsącz nadmiar tłuszczu i wymieszaj z ketchupem, musztardą, solą i czarnym pieprzem.
Rozwałkuj ciasto na pizzę na posypanej mąką powierzchni roboczej i przekrój je na pół. Nałóż połowę mielonej wołowiny na każdą połówkę ciasta; na wierzchu połóż 6 plasterków ogórka kiszonego i połowę mieszanki sera American-Cheddar. Złóż ciasto, aby zamknąć nadzienie i dociśnij brzegi widelcem, aby uszczelnić calzone.
Połóż calzone na blasze do pieczenia, posmaruj wierzch oliwą z oliwek i posyp ziarnami sezamu.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż calzone będą złocistobrązowe, a ser się rozpuści, około 15–20 minut.