Bułki Ziemniaczane
Bułki ziemniaczane to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, kolendrę, chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Bułki z ziemniakami i cebulką, Bułki w Airfryerze z farszem ziemniaczanym, oraz Poniedziałek rano bułki ziemniaczane i chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać jedną łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i podsmażyć, aż zmiękną.
Na patelnię wymieszać kurkumę i chili w proszku i zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać tłuczone ziemniaki i kolendrę na patelni; wymieszać, aby dobrze wymieszać.
Na każdą kromkę chleba posypać kilka kropli wody. Delikatnie spłaszczyć chleb. Łyżka 1/4 mieszanki ziemniaków na kromkę chleba.
Rozwałkuj chleb do cylindra. Uszczelnij krawędzie razem, ściskając końce palcami, użyj więcej wody, jeśli jest to konieczne, aby utrzymać pieczywo zamknięte. Zrób to samo z pozostałymi 3 kromkami chleba.
Na dużą patelnię lub wok wlać trzy łyżki oleju.
Podgrzać olej do wysokiej temperatury.
Bułki przekładamy na rozgrzany olej i smażymy aż będą chrupiące.