Bułki Pełnoziarniste Kalamata
Bułki pełnoziarniste Kalamata to wegańskie przepis z 12 porcjami. Ten chleb ma 126 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 46 minut. Mieszanka soli, cukier, oliwki kalamatan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pełnoziarnista Sałatka Spaghetti z grillowaną cukinią, oliwkami Kalamatan i fetą, Bułki Pełnoziarniste, oraz Bułki Pełnoziarniste dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w bardzo ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Umieść 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, cukru i soli w dużej misce; dobrze wymieszać. Wymieszaj mieszaninę drożdży i oliwę z oliwek, mieszając, tworząc miękkie ciasto.
Połączyć oliwki i 2 łyżki mąki uniwersalnej w małej misce.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Delikatnie zagnieść w oliwkowej mieszance, aż będzie gładka i elastyczna (około 6 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto rozwałkować i podzielić na 12 równych porcji. Uformuj każdą porcję w kulkę i umieść na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 20 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec w temperaturze 400 przez 18 do 20 minut lub do złotego koloru.