Bułka Czekoladowa Lżejsza Od Powietrza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj bułki czekoladowej lżejszej niż powietrze. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 244 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka wody, dekoracji: kakao w proszku i cukiernicy cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Refried Bean Roll-Ups-Zapalniczka, Refried Bean Roll-Ups (Zapalniczka ), oraz Kurczak parmezan w frytkownicy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Oil 15 - przez 10-przez 1-cala płytkiej patelni do pieczenia i dolnej linii wzdłuż / Z dużym kawałkiem wosku lub papieru pergaminowego, pozwalając papier zawiesić na końcach o 2 cale.
Roztopić czekoladę z wodą w małym ciężkim rondlu na bardzo małym ogniu, mieszając. Chłodny do letniego.
Ubij żółtka, 1/3 szklanki cukru i sól w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż będą gęste i blade, o 5 minut w mikserze stojącym lub o 8 minut z mikserem ręcznym. Złóż roztopioną czekoladę do wymieszania. Bicie białek oczyszczonymi bijakami, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo dodawać Pozostałe 1/3 szklanki cukru i ubijać, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią białek do roztopionej mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Rozprowadzić ciasto równomiernie na patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż nadmuchane i top jest suchy w dotyku, 15 do 18 protokół.
Przenieść patelnię do stojaka. Przykryć 2 warstwami wilgotnych ręczników papierowych i odstawić na 5 minut, a następnie wyjąć ręczniki i całkowicie ostudzić. Poluzuj krawędzie ostrym nożem.
Przesiać proszek kakaowy na wierzchu warstwy ciasta i nakładać 2 warstwy papieru woskowego wzdłuż na ciasto.
Umieść blachę do pieczenia na papierze i odwróć ciasto na nią, delikatnie odrywając woskową papierową podszewkę. (Nie martw się, jeśli warstwa ciasta pęknie; będzie trzymać się razem po zwinięciu.)
Śmietanę ubijać cukrem cukierniczym i Grand Marnier oczyszczonymi ubijaczami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Złożyć w zest.
Rozprowadzić nadzienie równomiernie na cieście. Umieścić długi talerz obok długiej stronie ciasta. Używając papieru woskowego jako pomocy, zwiń ciasto w stylu jelly roll, zaczynając od długiego boku. Ostrożnie przenieść, szew w dół, na talerz, za pomocą papieru woskowego, aby pomóc przesuwać ciasto. (Ciasto pęknie, ale nadal będzie trzymać się razem.)
Ciasto dusić obficie z kakao w proszku i cukru cukierniczego.
* Ciasto można zwinąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w opiekaczu ciasta lub luźno przykryć folią.* Grand Marnier i skórka pomarańczowa można zastąpić: 2 łyżki koniaku i 1/2 łyżeczki wanilii; 2 łyżki kakao i 1/2 łyżeczki wanilii; lub 2 łyżeczki proszku instant-espresso lub granulki kawy instant rozpuszczone w 2 łyżeczkach wody plus 1/2 łyżeczki wanilii.* To ciasto można również piec w unoiled 91/2-calowy springform patelni.
Piec, aż ciasto jest ustawione, ale nadal wilgotne w centrum, 35 do 40 minut (ciasto wzrośnie, a następnie tonąć, jak ostygnie). Na wierzch z bitą śmietaną Grand Marnier.