Bułeczki z cytryną i lawendą

Bułeczki z cytryną i lawendą
Bułeczki cytrynowe i lawendowe to lacto ovo vegetarian śniadanie. Jedna porcja zawiera 123 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 16 centów za porcję. Mieszanka cukru, sody oczyszczonej, jogurtu cytrynowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Z łyżką ocena 19%, to danie jest raczej złe. Bułeczki z cytryną i lawendą, Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm, oraz Słodkie Bułeczki Lawendowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W misce wymieszaj sodę oczyszczoną i jogurt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przesiej mąkę, 1/3 szklanki cukru i proszek do pieczenia razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pokrój zimne masło na mąkę za pomocą krajalnicy do ciasta lub dwóch widelców, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
5
W osobnej misce wymieszaj mieszankę jogurtu, 2 łyżki roztopionego masła, jajko, lawendę i skórkę z cytryny. Mieszaj mieszankę jogurtowo-lawendową z mieszanką mąki, aż się zwilży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
świeża Lawendaświeża Lawenda
MasłoMasło
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i delikatnie ugniataj 8 do 10 razy, dodając więcej mąki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Ciasto podzielić na 2 części i ułożyć na nie natłuszczonej blasze do pieczenia. Poklep i uformuj każdy kawałek w 6-calowe koło. Podziel każde koło na 6 klinów za pomocą ostrego posypanego mąką noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
8
Posmaruj wierzch 1 łyżką roztopionego masła; posyp 1 łyżeczką białego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bułeczki będą tylko złote, 10 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij z piekarnika, połam na kliny i ostudź na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na bułkę. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować, jest Raventos i Blanc de La Finca Brut. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Raventos i Blanc de La Finca Brut
Raventos i Blanc de La Finca Brut
Wino musujące De La Finca jest wytwarzane z winogron z najstarszych winorośli Raventos i Blanc, posadzonych przy użyciu systemu gobelet w 1964 roku w Vinya dels Fòssils.Położona na najwyższych tarasach rzeki Anoia Winnica Vinya dels Fòssils ma gleby morskie o wysokiej zawartości kopalnych. Charakteryzuje to strukturę i skład gleby tej winnicy. Węglany są składnikiem, który stanowi główne źródło typowości tego wina musującego o wysokiej ekspresji soli fizjologicznej. Jest to wino musujące o wyjątkowej tożsamości i osobowości.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn