Bulion z kurczaka
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych , Chicken Broth może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis daje 8 porcji z 188 kaloriami , 16 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 63 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i kup liść laurowy, marchewkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 36% to danie nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Aromatyczny bulion ze szparagów z kawiorem , kukurydzą, szczypiorkiem i kluskami cotija w bulionie kukurydzianym z kokosem i małżami w bulionie z imbirem i trawą cytrynową .
Instrukcje
W garnku wymieszaj wszystkie składniki. Powoli doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45–60 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, zbierając pianę z powierzchni.
Wyjmij kurczaka i odstaw, aż ostygnie na tyle, że będzie można go wziąć do ręki.
Usuń i wyrzuć skórę i kości. Pokrój kurczaka; odłóż na zupę lub zachowaj do innego wykorzystania.
Przecedź wywar przez durszlak wyłożony gazą, wyrzucając warzywa i liść laurowy. Jeśli używasz go natychmiast, zbierz tłuszcz. Lub włóż do lodówki na 8 godzin lub na noc; usuń tłuszcz z powierzchni. Wywar można przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrozić na 4 do 6 miesięcy.