Budyń Ze Słodkich Ziemniaków
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 585 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Jeśli 1,29 zł za porcję spada w budżecie, budyń ze słodkich ziemniaków może być ogromny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz serek śmietankowy, ekstrakt z wanilii, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Budyń Ze Słodkich Ziemniaków, Budyń Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Budyń Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400ºF. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią.
Pocierać ziemniaki olejem roślinnym i umieścić je na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec ziemniaki na dolnej półce piekarnika, aż do przetargu widelca, 50 do 55 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia, aż będzie wystarczająco łatwy w obsłudze. Ziemniaki obieramy.
W misce miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, ubijaj serek na średniej prędkości, aż będzie puszysty.
Dodać ziemniaki i ubić na gładką masę. Użyj łyżki, aby przepchnąć mieszaninę przez sitko o drobnych oczkach i do średniej miski.
Przenieść ziemniaki z powrotem do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Dodać masło i sól i ubić do gładkiej, o 3 protokół.
Dodać cukier granulowany i brązowy cukier i ubijać do wymieszania.
Dodać jajka, 1 na raz, ubijając aż do włączenia.
Dodać mleko, sok pomarańczowy, wanilia, i gałka muszkatołowa i ubić, aż ciasto budyń jest gładka.
Umieść stojak na środku piekarnika. Płaszcz dno i boki 9x13x2-cala patelni do pieczenia z warzyw skrócenie i ustawić patelnię na blasze do pieczenia.
Na przygotowaną patelnię do pieczenia wlać ciasto budyniowe i posypać wierzch cynamonem.
Piec na środku piekarnika, aż budyń zostanie ustawiony na środku, 45 do 50 minut.
Przełożyć budyń do drucianego stojaka, aby ostygł na 15 minut przed podaniem.
Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno.