Budyń Ryżowy Horchata

Budyń Ryżowy Horchata
Przepis na budyń ryżowy Horchata można zrobić w około 45 minut. Za 1,24 zł za porcję, dostajesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 158 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka gałki muszkatołowej, ryżu arborio, laski cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Budyń Ryżowy Horchata, Horchata De Coco (meksykański napój kokosowy), oraz Pozostały ryż? Zrób pudding ryżowy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużym rondlu wymieszaj ryż, biały cukier, mleko migdałowe, mleko ryżowe, laskę cynamonu i gałkę muszkatołową. Podziel fasolę waniliową, zeskrob nasiona ze strąka i dodaj oba do mieszanki mlecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
Mleko MigdałoweMleko Migdałowe
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mleko RyżoweMleko Ryżowe
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
NasionaNasiona
MlekoMleko
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Postaw rondel na małym ogniu i gotuj ryż, aż stanie się bardzo miękki i uzyska gęstą konsystencję przypominającą budyń, około 30 do 40 minut. Uważaj, aby nie doprowadzić ryżu do pełnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Usuń laskę cynamonu i strąk fasoli waniliowej. Podziel mieszaninę między 8 (7 uncji) kokilek i schłódź, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Posyp trochę cukru turbinado na wierzch każdej kokilki. Za pomocą lampy lutowniczej karmelizuj wierzchołki budyniu, aż staną się złotobrązowe. Jeśli nie masz lampy lutowniczej, ułóż kokilki na blasze i włóż pod brojler, aż cukier się skarmelizuje, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
BrojlerBrojler
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Pudding ryżowy naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn