Budyń Karmelowy
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Karmelowy budyń może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, jajko, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, oraz Budyń Karmelowy.
Instrukcje
W misce, ubić 1/2 szklanki mleka, skrobia kukurydziana, i jajko, aż dobrze wymieszane.
W 2-do 3-quart patelni na średnim ogniu, przechylić i zawirować cukier, aż stopi się i głęboki bursztyn, o 4 protokół. Wymieszać w pozostałej 1 1/2 szklanki mleka; mieszanina będzie bańki i cukru twardnieje. Mieszaj, aż cukier ponownie się rozpuści, około 2 minut.
Ubić około 1/2 szklanki karmelizowanej mieszaniny cukru do mieszaniny skrobi kukurydzianej, a następnie powrócić do patelni. Mieszaj na średnim ogniu, aż budyń zgęstnieje i zacznie bąbelkować, 3 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Wlać do misek i podawać na ciepło. Lub ostudzić, schłodzić hermetycznie do 2 dni i podawać na zimno.