Budyń Guinness z kremem Whisky
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj puddingu Guinnessa z kremem Whisky. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z BBC Good Food ma 474 fanów. Mieszanka masła, daktyla, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Marmalade & whisky bread & butter pudding, Naleśniki czekoladowe Guinness z pienistą bitą śmietaną i syropem czekoladowym Guinness, oraz Budyń Czekoladowy Guinness.
Instrukcje
Suszone owoce wymieszać z jabłkiem, dodać skórki Guinnessa, pomarańczy i cytryny i wymieszać. Przykryć i pozostawić na noc do namoczenia. Masło 1,25 litra/2 litry budyniu, następnie łyżka 2 łyżki ciemnego cukru muscovado. Obróć miskę pod kątem, jiggling cukru wokół, jak idziesz do płaszcza wewnątrz miski.
Pozostałe suche składniki wymieszać w dużej misce. Masło zetrzeć na tarce, następnie dodać do miski wraz z jajkami i owocami i dobrze wymieszać. Łyżka do miski i wyrównać górę.
Weź arkusz folii o długości około 30 cm, przykryj arkuszem papieru o tej samej wielkości i posmaruj papier masłem. Złożyć zakładkę 3cm w
Posadź budyń na żaroodpornym Spodku w rondlu, a następnie wlej przegotowaną wodę, aby dostać się do połowy miski. Przykryć i parować przez 6 godzin, uzupełniając wodę od czasu do czasu. Ponownie przykryć świeżym papierem i folią i przechowywać w chłodnym miejscu. Aby podgrzać, parę przez 1 godzinę lub kuchenkę mikrofalową, bez folii, przez 10 minut na Medium.