Budyń Guinness z kremem Whisky

Budyń Guinness z kremem Whisky
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj puddingu Guinnessa z kremem Whisky. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z BBC Good Food ma 474 fanów. Mieszanka masła, daktyla, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Marmalade & whisky bread & butter pudding, Naleśniki czekoladowe Guinness z pienistą bitą śmietaną i syropem czekoladowym Guinness, oraz Budyń Czekoladowy Guinness.

Instrukcje

1
Suszone owoce wymieszać z jabłkiem, dodać skórki Guinnessa, pomarańczy i cytryny i wymieszać. Przykryć i pozostawić na noc do namoczenia. Masło 1,25 litra/2 litry budyniu, następnie łyżka 2 łyżki ciemnego cukru muscovado. Obróć miskę pod kątem, jiggling cukru wokół, jak idziesz do płaszcza wewnątrz miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Ciemny MuscovadoCukier Ciemny Muscovado
Suszone OwoceSuszone Owoce
GuinnessGuinness
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Pozostałe suche składniki wymieszać w dużej misce. Masło zetrzeć na tarce, następnie dodać do miski wraz z jajkami i owocami i dobrze wymieszać. Łyżka do miski i wyrównać górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Weź arkusz folii o długości około 30 cm, przykryj arkuszem papieru o tej samej wielkości i posmaruj papier masłem. Złożyć zakładkę 3cm w
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Posadź budyń na żaroodpornym Spodku w rondlu, a następnie wlej przegotowaną wodę, aby dostać się do połowy miski. Przykryć i parować przez 6 godzin, uzupełniając wodę od czasu do czasu. Ponownie przykryć świeżym papierem i folią i przechowywać w chłodnym miejscu. Aby podgrzać, parę przez 1 godzinę lub kuchenkę mikrofalową, bez folii, przez 10 minut na Medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn