Budyń Czekoladowy Amarantowy + Thermador Steamy Soiree

Budyń Czekoladowy Amarantowy + Thermador Steamy Soiree
Czekoladowy budyń amarantowy + Thermador Steamy Soiree to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan extract, chile proszek, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 6 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gorąca Czekolada, Budyń amarantowy z kremem Amaretto, oraz Pudding ryżowy z imbirem, amarantusem i Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu ubić 5 pierwszych składników i 1 łyżkę cukru. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotować 25-30 minut, odsłaniając i często mieszając, aż amarantus będzie miękki. Uważaj, aby mleko się nie zagotowało.
Składniki, których będziesz potrzebować
AmarantAmarant
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Pozostałą 1 łyżkę cukru i jajka ubić razem. Chochla około 1/2 szklanki gorącej mieszanki amarantusa do mieszaniny jaj, stale ubijając, aby hartować jajka. Na patelni ubijamy mieszankę jajeczną do mieszanki amarantusa. Gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
AmarantAmarant
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
ChochlaChochla
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią. Stopniowo dodawać czekoladę, mieszając, aż się rozpuści.Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Ostrożnie umieścić patelnię w łaźni lodowej i pozostawić budyń do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę (budyń będzie nadal gęstnieć jak dreszcze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Podawać udekorowane posiekanymi orzechami włoskimi na dodatek chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn