Budyń Czekoladowy Amarantowy + Thermador Steamy Soiree
Czekoladowy budyń amarantowy + Thermador Steamy Soiree to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan extract, chile proszek, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 6 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gorąca Czekolada, Budyń amarantowy z kremem Amaretto, oraz Pudding ryżowy z imbirem, amarantusem i Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu ubić 5 pierwszych składników i 1 łyżkę cukru. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotować 25-30 minut, odsłaniając i często mieszając, aż amarantus będzie miękki. Uważaj, aby mleko się nie zagotowało.
Pozostałą 1 łyżkę cukru i jajka ubić razem. Chochla około 1/2 szklanki gorącej mieszanki amarantusa do mieszaniny jaj, stale ubijając, aby hartować jajka. Na patelni ubijamy mieszankę jajeczną do mieszanki amarantusa. Gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią. Stopniowo dodawać czekoladę, mieszając, aż się rozpuści.Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Ostrożnie umieścić patelnię w łaźni lodowej i pozostawić budyń do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę (budyń będzie nadal gęstnieć jak dreszcze).
Podawać udekorowane posiekanymi orzechami włoskimi na dodatek chrupiące.