Budyń chlebowy z sosem Pralinowym
Budyń chlebowy z sosem Pralinowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 527 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, śmietana, chleb, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Pralinowy budyń chlebowy z sosem karmelowo-orzechowym, Pralinowy Budyń Chlebowy, oraz Pecan Praline Budyń Chlebowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Płaszcz 13x9-calowe naczynie do pieczenia z 1/4 szklanki roztopionego masła.
Wlać pół na pół i mleko na chleb w dużej misce do mieszania; pozostawić do namoczenia przez 10 minut, zanim delikatnie mieszając. Wymieszać jajka w mieszaninie Chlebowej, aż włączone.
Dodaj cukier, ekstrakt waniliowy, cynamon i rodzynki odpowiednio, mieszając każdy dodatek do mieszaniny przed dodaniem następnego. Łyżka mieszanki chleba do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż mieszanina chleba będzie jędrna i budyniowa, około 50 minut.
Wymieszać 1/2 funta niesolonego masła, śmietana, i brązowy cukier razem w ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, wymieszaj pekany z mieszanką śmietanową i gotuj na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści i sos zgęstnieje, około 5 minut; zalej budyniem chlebowym, aby służyć.