Brzoskwiniowy Sabayon z brzoskwiniami balsamicznymi
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Brzoskwiniowy Sabayon z brzoskwiniami balsamicznymi może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, wino, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane brzoskwinie z białym brzoskwiniowym serkiem balsamicznym, Brzoskwinie Z Japońską Whiskey Sabayon, oraz Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem.
Instrukcje
Delikatnie wrzucić brzoskwinie z octem i 1 łyżką cukru, a następnie pozostawić do maceracji 30 minut.
Gdy brzoskwinie mają macerowane 15 minut, połączyć żółtka, wino, brandy i pozostałe 3 łyżki cukru w dużej metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody i ubić ręcznym mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż sabayon zarejestruje 60° na termometrze, około 7 minut. Kontynuuj ubijanie nad gotującą się wodą, aż sabayon potroi się w objętości i utworzy grubą wstęgę, gdy bijaki zostaną podniesione, o 4 minuty więcej.
Podziel brzoskwinie i ich sok na 4 miseczki i polej sabayon.