Bruschette z przecierem z ciecierzycy i rukolą
Bruschette z przecierem z ciecierzycy i rukolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2001 kalorie, 75g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.89 za porcję. Mieszanka sałatki z rukoli, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Podobne przepisy to Puree z ciecierzycy z sałatką z kopru włoskiego, Hummus (przecier z ciecierzycy i tahini), oraz Merguez z Purée z ciecierzycy i konfiturą z bakłażanów.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Ułóż kromki chleba w 1 warstwie na dużej blasze do pieczenia i posmaruj każdą z nich 1 łyżeczką oleju.
Piec na złoty kolor, około 12 minut.
Zdejmij skórki z ciecierzycy palcami (Odrzuć Skórki). Wymieszać ciecierzycę, wodę, olej, sok z cytryny i sól w robocie kuchennym, aż będzie bardzo gładka (mieszanina pojawi się ubijana).
Tosty posmarować przecierem z ciecierzycy i podawać z sałatką z rukoli.