Brukselka z cebulą Vidalia
Przepis brukselka z cebulą Vidalian można zrobić w około 25 minut. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,23 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 230 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, brukselki, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło ten dodatek. Z łyżką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Brukselka Klonowa Z Cebulą, Brukselka z karmelizowaną cebulą, oraz Smażona Brukselka Z Boczkiem I Cebulą.
Instrukcje
Podgrzej 2 łyżki masła i oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gdy masło się spieni i rozpuści, dodaj cebulę i brukselkę i często mieszaj, aż będzie ładne i karmelizowane, około 10 minut. Dopraw brukselkę solą i pieprzem.
Dodaj szalotki i bulion z kurczaka i gotuj warzywa na parze, aż płyn odparuje, a warzywa będą kruche, około minuty.
Dodaj skórkę z cytryny do brukselki na koniec.
W międzyczasie podgrzej pozostałą łyżkę masła na małej patelni na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu i spienieniu dodaj bułkę tartą i gotuj, aż się upiecze i zrumieni, często mieszając, około 2 minut.
Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem i dodać sok z cytryny.
Przed podaniem posyp bułką tartą brukselkę.