Bouillabaisse

Bouillabaisse
Bouillabaisse może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz kalifornijskie małże, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym, szerokim garnku na średnim ogniu. Podsmażyć por i cebulę, aż przezroczyste, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać czosnek, następnie plastry kopru włoskiego spod ryby na półmisku. Podsmażyć 2 minuty, następnie dodać pomidory, bulion, wino, liść laurowy, tymianek, pieprz i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Rybę wyjąć z talerza; odstawić na bok. Zdjąć łodygi kopru włoskiego i liście i wyrzucić. Marynatę zeskrobać na bulion. Doprowadzić do wrzenia, przykryte; następnie gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż plastry kopru włoskiego będą topniejące, 30 minut. Tymczasem przynieś 1 qt. woda do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Doprowadzić bulion do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
5
Połóż w halibucie i dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryć rybę. Gotować, aż tylko nieprzezroczyste, 5 do 7 protokół; przenieść do talerza i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Dodać cieńsze filety rybne i krewetki miejscu i gotować tylko do nieprzezroczystego, 2 protokół; przenieść do półmiska jak zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
7
Dodaj kraba i małże i gotować tylko do otwarcia Małży, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
KrabKrab
8
Przenieś oba na talerz.
9
Dodać kalmary i gotować tylko do nieprzezroczystego, o 1 minutę; przenieść do talerza. Wykąpać talerz z chochlą bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
Usuń liść laurowy i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
11
Chochla około 1 szklanki bulionu każdy do dużych misek zupy (zachować bulion gorące na drugą porcję, przykryte). Przynieś miski, talerz, rouille i toasty do stołu. Umieść po trochu każdego owoców morza w każdej misce i top z odrobiną rouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
12
Służy 8 do
1
Dodaj rybę do pozostałego bulionu i przechowuj, schłodzoną, do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2
Poradnik Zakupowy
3
Wybierając owoce morza, staraj się zmieniać tekstury i smaki. Niektóre powinny być jędrne, inne miękkie; niektóre łagodne, inne słone. Znajdź je w dobrym sklepie z owocami morza lub na targu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
4
ALASKAN Snow crab legs: bardzo jędrna, homogeniczna konsystencja; słodka i łagodna. Zwykle dostępne tylko gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nogi KrabaNogi Kraba
5
Omułki kalifornijskie: słony smak; miękka, topliwa konsystencja z odrobiną żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
6
Kalmary kalifornijskie: twarde, ale delikatne; słodkie, ale mięsiste. To nie jest ani ryba, ani Skorupiaki, naprawdę, ale to daje wielką teksturę i smak zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
KałamarnicaKałamarnica
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
7
Krab Dungeness: łuszczący się; słodki i wilgotny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dungeness CrabDungeness Crab
8
Dorsz pacyficzny( dorsz prawdziwy, dorsz szary): delikatny; łagodny smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
9
Halibut pacyficzny: jędrny, o łagodnym smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
10
Podeszwa Petrale: delikatna konsystencja; łagodny, słodki smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolaSola
11
Rockfish (Black bass, Sea bass, Black snapper): średnio twardy; czysty morski smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeabassSeabass
RockfishRockfish
SnapperSnapper
12
Sablefish (dorsz czarny): jedwabisty, średnio jędrny; bogaty, maślany smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SablefishSablefish
13
Homary kolczaste: soczyste i jędrne. Można użyć, gotowane, zamiast kraba. Dostępne od jesieni do wiosny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KrabKrab
14
Krewetki na miejscu: niesamowicie słodki smak i delikatne-chrupiące; trzymaj głowę i ogon, aby uzyskać jak najlepszy smak. Trudno je znaleźć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn