Boozy Caramel Bonbons
Boozy Caramel Bonbons to wegetariańskie i bezglutenowe hor d ' oevr. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Ten przepis jest wcale nie zdrowe. Nasza sekcja poniżej może zawierać informacje, które mogą zwiększyć wynik. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 379 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis z www.seriouseats.com wymaga soli morskiej, nasion zeskrobanych z 1 / fasoli wanilii, masła i lekkiego syropu kukurydzianego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Boozy Caramel Bonbons, Czekoladowe Bonbons Nadziewane Karmelem, oraz Boozy Caramel Fudge.
Instrukcje
W średnim rondlu z ciężkim dnem połącz cukier, wodę i syrop kukurydziany i wymieszaj. Umyj boki szczotką do ciasta zanurzoną w czystej wodzie, a następnie umieść na średnim ogniu przez 7-10 minut, w którym to momencie mieszanina zacznie ciemnieć. Obracaj garnek, aby wyrównać karmelizację i pozwól, aby karmel zmienił się w głęboki bursztyn. Następnie cofnij się i powoli dodaj krem (mieszanina będzie rozpylać, rosnąć w garnku i pluć; bądź bardzo ostrożny) i wyłącz ciepło. Gdy będzie to bezpieczne, ubij śmietanę, aż będzie gładka.
Ubij masło, aż całkowicie się rozpuści.
Ubij waniliowe nasiona, gorzałę i sól i pozostaw mieszaninę do całkowitego ostygnięcia.
Posiekać czekoladę na bardzo małe kawałki i podzielić czekoladę równomiernie na jedną bardzo dużą miskę i jedną małą miskę (duża miska to miska, w której roztopisz czekoladę, mała zawiera" ziarno " czekolady do hartowania). Ustaw garnek wody do zagotowania na piecu. Gdy woda się zagotuje, wyłącz ogień i umieść dużą miskę czekolady nad wodą. Temperuj czekoladę (aby uzyskać pełny samouczek, kliknij tutaj), mieszając, aby doprowadzić do czekolady do 46°. następnie zacznij dodawać zarezerwowaną czekoladę trochę na raz i energicznie mieszając mieszaninę, bez zatrzymywania. Nadal dodawać zastrzeżone nasion czekolady i mieszając, aż czekolada zejdzie do90. czekolada jest teraz hartowane. Sprawdź, czy w misce nie pozostały żadne stałe kawałki czekolady.
Pomachaj formą nad płomieniem na piecu lub umieść ją na chwilę w ciepłym piekarniku, aby ją lekko podgrzać (pomoże to w przepływie czekolady nad nią, a nie natychmiast po uderzeniu w formę, co zapobiega tworzeniu się pęcherzyków powietrza). Następnie wlać czekoladę do każdej z zagłębień w formie. Pozostawić na 10 sekund, a następnie odwrócić formę nad miską, pozwalając nadmiar czekolady spływać. Dotknij formy, aby wytrząsnąć dodatkowy nadmiar, a następnie odwróć formę z powrotem. Za pomocą elastycznego metalowego skrobaka zeskrobaj górę, usuwając nadmiar czekolady po bokach.
Umieść formę w lodówce na 2-3 minuty, a następnie wyjmij.
Do każdej z muszli posypać szczyptą soli morskiej. Używając worka rurowego wyposażonego w małą końcówkę lub stożek pergaminu, Wrzuć schłodzony karmel do muszli, zatrzymując się 3-4 milimetry poniżej krawędzi (bardzo ważne jest, aby zostawić miejsce, w przeciwnym razie czekoladki nie będą uszczelniać). Upewnij się, że czekolada jest nadal hartowana (jeśli nie, musisz ponownie przywrócić ją do 46°, a następnie do90, w przeciwnym razie twoje bonbons będą smugi na dole). Pipe lub wlać czekoladę na wierzchy każdej bonbon. Zeskrobać górną część, aby utworzyć uszczelnienie, a następnie umieścić formę w lodówce na 2-3 minuty i usunąć. Przekręć formę, aby uwolnić czekoladki, a następnie odwróć ją do góry nogami i stuknij je z formy. Wyczyść powierzchnię roboczą bonbons i walnij formę o blat, aby uwolnić maruderów. Przechowywać czekoladki w chłodnym, suchym miejscu.