Bombki z musem mrożonym z białej czekolady i malin
Bombes mrożony mus z białej czekolady i malin może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1058 kalorii, 15g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, żelatynę, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tort mrożony z białej czekolady i musu malinowego, Mrożone Ciasto Z Musem Z Białej Czekolady, oraz Mrożony mus z białej czekolady i orzechów laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść arkusz formy kopuły na tacy arkusza. Używając pędzla do ciasta, równomiernie pomaluj roztopioną, hartowaną czekoladę na powierzchni każdego z zagłębień formy, upewniając się, że czekolada idzie prosto do krawędzi.
Umieść formy w lodówce, aby ustawić.
Przygotuj ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. zrób X z masłem na powierzchni tacy z arkuszami i ułóż tacę pergaminem. W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek na dużej prędkości, masło i cukier śmietanę, aż będą lekkie i puszyste, okresowo zeskrobując boki miski.
Dodać jajka i żółtka po kolei i dobrze wymieszać po każdym dodaniu. Suche składniki przesiać, mikser obracać na małą prędkość i dodać połowę suchych składników, a następnie połowę maślanki.
Wymieszać na niskim aż tylko włączone, a następnie dodać resztę suchych składników i maślanki i wymieszać aż tylko włączone.
Wyjąć miskę z miksera stojącego i zakończyć mieszanie ręcznie dużą gumową łopatką, a następnie wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić szpatułką przesuniętą.
Piec przez 15-20 minut, obracając w połowie, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty i ciasto zacznie odciągać się od boków patelni. Pozostawić ciasto do ostygnięcia przez 15 minut na patelni, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi i umieścić kawałek pergaminu i odwróconej tacy arkuszy na górze i obrócić ciasto do góry nogami na nowy pergamin. Wyciągnij pergamin z góry delikatnie i pozostawić ciasto na odpoczynek przez 10 minut przed cięciem kręgów ciasta za pomocą noża, który jest tego samego rozmiaru, co wnęki formy.
Przygotuj Mus: w dużej misce zalanej wrzącą wodą rozpuść białą czekoladę.
Dodaj 2 uncje śmietany trochę na raz, mieszając, aż mieszanina stanie się gładka i ciepła w dotyku. Rozpuścić kwitnącą żelatynę w kuchence mikrofalowej (zatrzymać co 15 sekund, aby to sprawdzić) i wymieszać, aby dodać ją do mieszaniny.
Żółtka i sól ubij razem, a następnie dodaj je do mieszaniny czekolady po trochu na raz, ubijając, aby zapobiec ich gotowaniu na kawałki.
Ubijać mieszaninę przez 1 minutę nad podwójnym brojlerem, a następnie usunąć go z ognia i umieścić w lodówce do ostygnięcia do temperatury pokojowej, punkt, w którym mieszanina nie jest ani ciepła, ani zimna (około 20 minut). W tym momencie mieszanina czekolady będzie mocniejsza.
Trzepaczka, aby była gładka i elastyczna.
Dodaj 1/4 zimnej bitej śmietany do mieszaniny czekolady i wymieszaj, aby ją rozjaśnić.
Dodaj pozostały krem i złóż delikatnie, aby włączyć go.
Wyjąć schłodzoną formę z lodówki. Mus wlewamy do każdej z muszli, dbając o to, aby wypełniał go tylko do samej góry.
Umieść malinę lub dwie w każdej bombe i gładki mus na górze.
Umieść na każdym z nich okrąg ciasta i delikatnie wciśnij ciasto do musu.
Umieść formę na tacy z arkuszami w zamrażarce i pozostaw do zamrożenia na co najmniej 4 godziny.
Zamrożone maliny i cukier umieścić w rondlu na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Maliny zaczną się topić, a następnie upłynnią. Wymieszać, aby pomóc rozbić je w garnku. Kiedy owoce zaczynają się gotować, zdejmij z ognia i przepuść sok przez drobny sitko z siatki. Wyrzucić nasiona, schłodzić SOS.
Talerz deser: Ustaw talerze do porcjowania.
Umieść łyżkę sosu na talerzu, a następnie przeciągnij łyżkę przez miejsce, aby stworzyć projekt. Poluzuj krawędzie bomb z form i obróć wnęki na lewą stronę, aby rozpakować bomby. Pozwól im usiąść na 20 minut, aby ciasto mogło rozmrozić, a następnie ostrożnie umieść bombki na talerzach i podawaj.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Schloss Vollrads Riesling Spatlese]()
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.