Bogaty Mus Czekoladowy
Jeśli 1,08 zł za porcję spada w budżecie, bogaty mus czekoladowy może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 371 kalorii, 5G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, koniak, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Bogaty Mus Czekoladowy, Bogaty Mus Czekoladowy Sernik, oraz Ciasto z musem malinowo-czekoladowym.
Instrukcje
Roztopić czekoladę i masło w dużej metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładkie.
W międzyczasie, beat żółtka w małej misce z mikserem elektrycznym, aż wystarczająco grube, aby utworzyć wstążkę, która trwa kilka sekund, aby rozpuścić, 2 do 4 minut.
Żółtka ubić na masę czekoladową wraz z koniakiem, następnie ostudzić do ogrzania.
Ubij śmietanę w średniej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Ubij białka z solą w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Delikatnie, ale dokładnie złóż bitą śmietanę i ubite białka na masę czekoladową.
Przenieść do kieliszków macierzystych, 4-uncji ramekins, lub danie do serwowania.
* Jajka w tym przepisie nie są gotowane.* Mus może być schłodzony, jego powierzchnia pokryta pergaminem, do 2 dni.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut przed podaniem.