Boczek Quinoa z migdałami i ziołami
Boczek Quinoa z migdałami i ziołami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Jeśli masz quinoa, szalotka, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine i małże z migdałami i ziołami, Pstrąg nadziewany kuskusem, migdałami i ziołami, oraz Fregola z karczochami, fetą, migdałami i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż migdały w talerzu ciasto i tosty w piekarniku, aż złoty kolor, 4 protokół; ostudzić.
W średnim rondlu rozgrzać olej.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż tłuszcz renderuje, o 2 protokół.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając kilka razy, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 1 minutę.
Dodaj quinoa, bulion i szałwia i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż czas zostanie wchłonięty, o 17 protokół.
Wyjąć quinoa z ognia i odstawić, pokryte, na 5 minut. Odrzuć szałwii i puch quinoa z widelcem. Wymieszać ze szczypiorkiem, pietruszką i prażonymi migdałami. Doprawić komosę ryżową solą i pieprzem i podawać.