Blini pełnoziarniste z zieloną oliwkową tapenadą

Blini pełnoziarniste z zieloną oliwkową tapenadą
Pełnoziarnisty blini z zieloną oliwką tapenade może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz w rondlu, migdały, sardelę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Easy Black Olive Tapenade (również w wersji z zieloną oliwką!), Tapenada Oliwkowa Zielona, oraz Tapenada Oliwkowa Zielona.

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkudrożdże aktywne suchedrożdże aktywne suche2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojone migdałycienko pokrojone migdały2filetyfilety z sardeli, pocięte na kawałkifilety z sardeli, pocięte na kawałki12krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaroztopione masło, do smażeniaroztopione masło, do smażenia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapary, osuszone i opłukanekapary, osuszone i opłukane3Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna12krewetki i żyłkiUwaga: mąka pełnoziarnista podniesiona z drożdży nadaje głębię smaku, która jest warta oczekiwania na ciasto do wyrośnięcia. Blini można zrobić z wyprzedzeniem i podgrzać w piekarniku tuż przed podaniemUwaga: mąka pełnoziarnista podniesiona z drożdży nadaje głębię smaku, która jest warta oczekiwania na ciasto do wyrośnięcia. Blini można zrobić z wyprzedzeniem i podgrzać w piekarniku tuż przed podaniem4ząbki czosnku, pokrojone na kawałkiząbki czosnku, pokrojone na kawałki14Każda porcja: 241 kalorii; 6 gramów białka; 16 gramów węglowodanów; 3 gramy błonnika; 18 gramów tłuszczu; 4 gramy tłuszczów nasyconych; 56 mg. cholesterolu; 231 mg. sódKażda porcja: 241 kalorii; 6 gramów białka; 16 gramów węglowodanów; 3 gramy błonnika; 18 gramów tłuszczu; 4 gramy tłuszczów nasyconych; 56 mg. cholesterolu; 231 mg. sód2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone pestkoweoliwki zielone pestkowe1Sok z cytrynySok z cytryny4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko podzielonemleko podzielone2Gdy mleko stygnie, posyp drożdże ciepłą wodą, a następnie wymieszaj, aby połączyć. Odstawić na bok, aż się rozpuści i zacznie bąbelkować, około 5 minutGdy mleko stygnie, posyp drożdże ciepłą wodą, a następnie wymieszaj, aby połączyć. Odstawić na bok, aż się rozpuści i zacznie bąbelkować, około 5 minut1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina12krewetki i żyłkiTapenada oliwkowa ZielonaTapenada oliwkowa Zielona1czerwona paprykaczerwona papryka12krewetki i żyłkiSólSól591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła wodaciepła woda4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda22 łyżki roztopionego masłabiały chleb, rozdarty na kawałkibiały chleb, rozdarty na kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka pełnoziarnista, najlepiej mielona Kamiennamąka pełnoziarnista, najlepiej mielona Kamienna1małe1. W małym rondlu podgrzej mleko na dużym ogniu, aż dojdzie do dobrego duszenia (nie pozwól mu się zagotować), następnie zdejmij z ognia i ostudź mleko do letniego1. W małym rondlu podgrzej mleko na dużym ogniu, aż dojdzie do dobrego duszenia (nie pozwól mu się zagotować), następnie zdejmij z ognia i ostudź mleko do letniego1Łączny czas: godzina, 15 minut plus Czas narastaniaŁączny czas: godzina, 15 minut plus Czas narastania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia21
Magazyn