Bittersweet Chocolate Irish Whiskey Cake
Słodko-gorzkie czekoladowe Irlandzkie ciasto whisky może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jeśli masz masło, sól morska, Irlandzka whiskey i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe ciasto Mocha z irlandzką Whiskey, Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, oraz Tort "Irish Coffee" z irlandzką Whiskey.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka o średnicy 8 cali springform pan.
Gotować 1/2 szklanki whisky w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 2 protokół.
Połącz słodko-gorzką czekoladę, mieszankę espresso w proszku i 1/4 szklanki gotowanej whisky w małej metalowej misce.
Umieścić miskę na rondlu gotującej się wody; mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
Wyjąć miskę z wody. Migdały drobno zmielić z 2 łyżkami mąki w procesorze.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 1/2 szklanki masła i 6 łyżek cukru waniliowego w średniej misce, aż puszyste. Ubić w żółtkach 1 na raz, następnie sól morską. Złożyć w mieszaninie czekolady, a następnie zmielone mieszaniny migdałów. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka w innej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1 łyżkę cukru waniliowego, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów. Białka ułożyć na przemian z pozostałymi 4 łyżkami mąki w 3 dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut. Schłodzić w patelni na półce 30 minut.
Usuń boki patelni i całkowicie ostudzić ciasto.
Połącz półsłodką czekoladę i pozostałe 2 łyżki whisky w małej metalowej misce.
Umieścić miskę na rondlu gotującej się wody i mieszać, aż będzie gładka.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki masła do mieszaniny czekolady, 1 mały kawałek na raz, ubijając, aż każdy kawałek stopi się przed dodaniem następnego.
Umieść miskę na większej misce z lodowatą wodą. Używając miksera elektrycznego, ubij lukier, aż zagęści się do konsystencji do smarowania, około 1 minuty.
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 8 godzin wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i odstawić w temperaturze pokojowej.