Bittersweet Chocolate Irish Whiskey Cake

Bittersweet Chocolate Irish Whiskey Cake
Słodko-gorzkie czekoladowe Irlandzkie ciasto whisky może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jeśli masz masło, sól morska, Irlandzka whiskey i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe ciasto Mocha z irlandzką Whiskey, Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, oraz Tort "Irish Coffee" z irlandzką Whiskey.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka o średnicy 8 cali springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować 1/2 szklanki whisky w małym rondlu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Połącz słodko-gorzką czekoladę, mieszankę espresso w proszku i 1/4 szklanki gotowanej whisky w małej metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
WhiskeyWhiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieścić miskę na rondlu gotującej się wody; mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wyjąć miskę z wody. Migdały drobno zmielić z 2 łyżkami mąki w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 1/2 szklanki masła i 6 łyżek cukru waniliowego w średniej misce, aż puszyste. Ubić w żółtkach 1 na raz, następnie sól morską. Złożyć w mieszaninie czekolady, a następnie zmielone mieszaniny migdałów. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka w innej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1 łyżkę cukru waniliowego, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów. Białka ułożyć na przemian z pozostałymi 4 łyżkami mąki w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
Sól MorskaSól Morska
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut. Schłodzić w patelni na półce 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Usuń boki patelni i całkowicie ostudzić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Połącz półsłodką czekoladę i pozostałe 2 łyżki whisky w małej metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
WhiskeyWhiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Umieścić miskę na rondlu gotującej się wody i mieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Dodać pozostałe 1/4 szklanki masła do mieszaniny czekolady, 1 mały kawałek na raz, ubijając, aż każdy kawałek stopi się przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Umieść miskę na większej misce z lodowatą wodą. Używając miksera elektrycznego, ubij lukier, aż zagęści się do konsystencji do smarowania, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 8 godzin wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
LukierLukier
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn