Bisque z kraba i ostryg

Bisque z kraba i ostryg
Biszkopt krabowo-ostrygowy to pescatarian zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mięsa krabowego, szalotki, sok z małży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bisque z kraba i ostryg, Oyster-Crab Bisque, oraz Oyster Bisque dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 4-do 5-quart holenderski piekarnik, roztopić masło na średnim ogniu. Czosnek i szalotkę ugotować na maśle, od czasu do czasu mieszając, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać mąkę; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Dodać sok z małży i wino; gotować 2 minuty, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
WinoWino
4
Wymieszać w sosie Worcestershire, przyprawy Cajun, pieprz i śmietana do ubijania. Gotować, aż do całkowitego ogrzania, o 10 protokół. Wymieszać ostrygi i mięso krabowe; gotować tylko do momentu, aż ostrygi zwijają się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
CrabmeatCrabmeat
OstrygiOstrygi
PieprzPieprz
5
Podawać z krakersami ostrygowymi, posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Z OstrygKrakersy Z Ostryg
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn