Birria (gulasz z kóz meksykańskich i Chile)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Birria (gulasz z kóz meksykańskich i Chile). Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.06 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 373 kalorie, 17g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz guajillo chiles, ocet jabłkowy, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, można to zrobić. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Goat Birria (Gulasz Kozi W Stylu Jalisco), Birria, oraz Birria dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić mięso na blasze do pieczenia, osuszyć, a następnie wcierać całą 2 łyżeczki. sól.
W dużym rondlu zagotować 3 szklanki wody; przykryć i zdjąć z ognia. Tymczasem stem chiles.
Podgrzej żeliwną patelnię lub ciężką patelnię na średnim ogniu. Toast chiles w partiach, naciskając płasko na powierzchni patelni szczypcami i obracając się do tosty równomiernie, aż lekko rumiane i pachnące około 2 minut na partię.
Dodać chiles do gorącej wody, jak są one tosty i moczyć, pokryte, do miękkości, o 20 protokół.
Grzać ząbki czosnku na tej samej patelni, obracając aż zbrązowieje na całej. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obierz.
Chiles przenieść do blendera (rezerwy cieczy) i Wir z czosnkiem, ocet, i piloncillo. Zmiel kminek, oregano i goździki w elektrycznym blenderze przyprawowym lub w moździerzu, a następnie dodaj do blendera z 1/4 szklanki płynu do namaczania chile. Wir zrobić gęstą pastę, dodając trochę więcej moczenia wody w razie potrzeby.
Posmarować pastą mięso, przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Umieść metalowy regał chłodzący w patelni do pieczenia (wystarczająco dużej, aby pomieścić mięso w jednej warstwie) i wlej 3 szklanki wody. Jeśli woda znajdzie się nad stojakiem, podnieś stojak za pomocą foremek do ciastek. Ułóż mięso na stojaku. Przykryj garnek dużym arkuszem ciężkiej folii i marszczonej folii wokół krawędzi, aby szczelnie zamknąć.
Piec, aż mięso będzie bardzo miękkie, 4 do 4 1/2 godziny.
Mięso przełożyć na blachę do pieczenia i przykryć folią. Odmierz bulion, odtłuść tłuszcz i dodaj wystarczającą ilość wody, aby zrobić 3 szklanki.
Pomidory wirować w blenderze, aż będą gładkie, a następnie wirować w bulionie. Przecedzić do rondla i podgrzać na średnim ogniu, aż do gotowania na parze.
Kawałki mięsa podzielić na 6 miseczek do zupy i kadzi ok. 1/2 szklanki bulionu. Doprawić większą ilością soli do smaku.
* Znajdź cabrito, guajillo i ancho chiles i piloncillo (meksykański brązowy cukier)na rynkach Latino. Często można zamówić cabrito przez sklepy mięsne zbyt.